Päivitetty 12.02.2016

 
  SSSry logo   valokuvakollaasi
Arto Lahtinen

Arto Lahtinen - uusi hallituksen jäsen

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja-lehdessä 1/2016. Kirjoittaja Arto Lahtinen.

Olen kotoisin nykyisen Salon alueelta Suomusjärveltä Kitulasta. Asuttuani perheeni kanssa Pusulassa (nyk. Lohjaa) 25 vuotta, muutimme runsas vuosi sitten Salon Valhojalle. Vapaa-ajan salolaisia olemme olleet aiemminkin Suomusjärvellä ja Kuusjoella. Lähes 40-vuotisen työurani olen tehnyt OP-ryhmän palveluksessa pankinjohtajana. Vaimoni Hannele toimii opettajana Sammatissa Lönnrot Opistossa.

Sukujuureni ovat isäni vanhempien ja äitini isän osalta Salon seudulla ja jonkin verran läntisellä Uudellamaalla. Ydinaluetta on Suomusjärvi, Kisko, Karjalohja, Sammatti, Perniö ja Halikko. Äitini äidin suku on ns. vanhan Ruoveden alueelta.

Sukututkimuksesta olin ollut kiinnostunut jo jonkin aikaa ennen kuin aloitin tutkimukseni kuutisen vuotta
sitten. Aloitin isäni äidin isän Tammelander-Tamlander-suvusta. Liityin hyvin pian SSHY:n ja Salon Seudun Sukututkijoiden jäseniksi. Netissä seikkailtuani tuli vastaan Liisa Suomisen nimi Tamlander-suvun yhteydessä. Häneltä sain apua ja tukea sukuni tutkimisessa. Liisa osoittautui 3. serkukseni.

Aluksi en käyttänyt sukututkimusohjelmaa, mikä osoittautui virheeksi. Turhaa työtä tuli tehtyä. Sitten ryhdyin käyttämään SukuJutut-ohjelmaa. Sen avulla tutkin ensin esipolviani ja nyt on vuorossa jälkipolvien tutkimus ja siinä riittääkin puuhaa. Siinä on tullut vaimonkin sukua tutkittua. Hän tekee sukutyötä kahden sukuyhdistyksen hallituksessa (Haikion suku ry ja Salon tienoon suvut Pluralis ry).

On aina palkitsevaa, kun löytää suvun henkilöille ”lihaa luiden ympärille”, tarina valaisee kyseisen henkilön elämänkaarta. Sukua tutkiessa huomaa, kuinka sukupolvet vaihtuvat, mutta talo säilyy. Tosin suvut usein tiloilla vaihtuvat, mutta juuri se tekeekin talojen isäntien tutkimisesta mielenkiintoista.

Sukututkimuksia aloitellessa ei voinut aavistaa, kuinka paljon sukulaisia lähitienoolta voi löytyä. Tutkimisen edetessä monille asioille löytyy selityksensä, kokonaiskuva hahmottuu ja löytyy ajallinen perspektiivi.

On palkitsevaa löytää jokin uusi sukuhaara, josta ei aiemmin ole ollut tietoa. Mitään todella järisyttävää en ole tähän mennessä löytänyt. DNA–tutkimusta en ole vielä teettänyt...

Arto Lahtinen

 

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Uusimmat päivitykset


Suvustaja 1/2017

Puheenjohtajan tervehdys. Lue lisää ...

Kevätretki Vesilahteen 13.5.2017. Lue lisää ...

Hallituksen palsta. Lue lisää ...

Uusi hallituksen jäsen esittäytyy: Marjatta Ticklén Lue lisää ...

Maakirja kertoo tilan historiasta Lue lisää ...

DNA-tulosten viidakossa koettua Lue lisää ...

DNA-tulosten jakaminen toiseen tietokantaan – GENIn sukupuista apua DNA-osumien selvittelyyn Lue lisää ...

Kokemuksia geneettisestä sukututkimuksesta Lue lisää ...

DNA-testaukset - näin pääset alkuun Lue lisää ...

Albrecht Johan Orbinski I ja II – isä ja poika, amtman ja veronvuokraaja Kannaksella Lue lisää ...

Dahlgrénit 1900-luvun alun uutisissa Lue lisää ...

Kirjallisuutta ja linkkejä genetiikan ja geneettisen sukututkimuksen opiskeluun Lue lisää ...

Muita linkkejä


©2016 Salon Seudun Sukututkijat r.y. Tietoja sivuista | Henkilötietosuoja | Sivukartta | Sivuhistoria | Yhteystiedot | Web design Mikko Laihonen , mil[e]netti.fi