Päivitetty 01.02.2017

 
  SSSry logo   valokuvakollaasi

Hyvät yhdistyksemme jäsenet

Kiitän syyskokousta ja jäsenistöä luottamuksesta valitessanne minut Salon Seudun Sukututkijoiden puheenjohtajaksi. Kiitän jäsenistöä myös vuoden 2016 aktiivisesta toiminnasta.

Alkanut vuosi on Suomen itsenäisyyden juhlavuosi – Suomi täyttää sata vuotta. Sadan vuoden aika saattaa tuntua pitkältä, mutta oikeastaan se on hyvinkin lyhyt aika, varsinkin sukututkijan näkökulmasta. Esimerkiksi isäni vanhemmat olivat Suomen itsenäistyessä lähes 40-vuotiaita. He olivat siis ehtineet nähdä Suomen itsenäistymiseen johtanutta kehitystä.

Salon seutu on antanut vahvan panoksensa valtakunnan johtoon, olemmepa eläneet Ruotsin vallan, Venäjän vallan tai nyt lähes sata vuotta itsenäisyyden aikaa. Ruotsin vallan aikana Halikosta kotoisin ollut Arvid Bernhard Horn toimi 1700-luvun alussa Ruotsin kansliapresidenttinä. Hyvin tunnettua on halikkolaisen Gustaf Mauritz Armfeltin toiminta Ruotsin ja Venäjän valtioiden palveluksessa. Nykyinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö on Salosta kotoisin.

Itsenäisyyden juhlavuosi saa miettimään mennyttä sadan vuoden jaksoa, ja nimenomaan siitä näkökulmasta, mitä omassa perhepiirissä ja suvussa on tapahtunut. Yli sadan vuoden vanhoja tietoja saamme jonkin verran netistäkin, mutta tätä nuorempia tietoja pitää kerätä myös muulla tavoin. Tietoja suvusta kannattaa kerätä suvun vanhemmilta jäseniltä niin kauan kuin se on mahdollista. Sukututkimus on tietojen keruuta pieninä palasina eri lähteistä.

Muistutan jäsenistöä nettisivustostamme, josta löytyy nyt myös vain jäsenistölle tarkoitetut sivut. Mielellämme kuulemme toiveitanne ja ehdotuksia toimintaamme.

Onnistumisen iloa omiin tutkimuksiinne ja hyvää alkanutta vuotta 2017!

 

Ystävällisin terveisin

Salossa, tammikuussa 2017

Arto Lahtinen

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Uusimmat päivitykset


Suvustaja 1/2017

Puheenjohtajan tervehdys. Lue lisää ...

Kevätretki Vesilahteen 13.5.2017. Lue lisää ...

Hallituksen palsta. Lue lisää ...

Uusi hallituksen jäsen esittäytyy: Marjatta Ticklén Lue lisää ...

Maakirja kertoo tilan historiasta Lue lisää ...

DNA-tulosten viidakossa koettua Lue lisää ...

DNA-tulosten jakaminen toiseen tietokantaan – GENIn sukupuista apua DNA-osumien selvittelyyn Lue lisää ...

Kokemuksia geneettisestä sukututkimuksesta Lue lisää ...

DNA-testaukset - näin pääset alkuun Lue lisää ...

Albrecht Johan Orbinski I ja II – isä ja poika, amtman ja veronvuokraaja Kannaksella Lue lisää ...

Dahlgrénit 1900-luvun alun uutisissa Lue lisää ...

Kirjallisuutta ja linkkejä genetiikan ja geneettisen sukututkimuksen opiskeluun Lue lisää ...

Muita linkkejä


©2016 Salon Seudun Sukututkijat r.y. Tietoja sivuista | Henkilötietosuoja | Sivukartta | Sivuhistoria | Yhteystiedot | Web design Mikko Laihonen , mil[e]netti.fi