Päivitetty 02.11.2015

 
  SSSry logo   valokuvakollaasi

Kansisivu tapahtuman 24-sivuisesta käsiohjelmasta, jonka kokosi Kari Iso-Järvenpää.

 

Talkooväki kokosi 38. Valtakunnalliset Sukututkimuspäivät 2015 Saloon

Artikkeli on julkaistu myös jäsentiedotteessa 2/2015. Kirjoittajat Marja-Liisa Pitkänen, Martti Attila ja Risto Sinervo

 

Valtakunnallisten Sukututkimuspäivien työryhmät valmistelivat tapahtumaa tahoillaan lähes koko vuoden 2014. Ennen h-hetkeä kokoonnuttiin joukolla maanantaisin viikoittain kaikkiaan kahdeksan kertaa (19.1.–9.3.) – muulloin kaupungintalolla paitsi 2.3. Astrum-keskuksessa, jolloin vapaaehtoiset avustajatkin olivat perehtymässä tapahtumapaikkaan. Ensimmäiseen kokoukseen valmistui yhdistyksen upouusi, Paula Riihuhdan laatima roll-up -esite.

Vapaaehtoista vastuunjakamista

Puheenjohtaja Kari Iso-Järvenpää piti joukkomme ajan tasalla raportoimalla viikoittain ilmoittautumistilanteesta eri aktiviteetteihin ja vertaamalla kassatilannetta budjetoituun talousarvioon. Kari hoiti yhteydenpidon paitsi tapahtumaan tulijoihin myös Suomen Sukututkimusseuraan, näytteilleasettajiin, puhujiin, mainostajiin ym. Hän pyysi avajaisiin tervehdyksen tuojaksi Salon kaupunginhallituksen puheenjohtajan Annika Viitasen ja Salon kaupungin tarjoamaan aamukahvit perjantaina. Kari laati myös henkilökohtaiset osallistujapassit illallista, kuljetuksia ja retkiä varten.

Puheenjohtaja kokosi myös tapahtuman 24-sivuisen käsiohjelman, jota painettiin 1500 kpl Keuruskopio Oy:ssä. Siihen saatiin 12 mainosta.

Retkivastaavamme Vesa Hänninen suunnitteli paitsi kevät- ja kesäretkemme myös Sukututkimuspäivien retket niin Kosken kartanoon kuin Wiurilan kartanomuseoon ja Halikon kirkkoon. Kosken retken osallistujamäärä rajattiin bussilliseen (60 henkeä) – oppaaksi lupautui Tanja Bergroth. Wiurilan/Halikon kirkon retkelle mahtuisi 70 osallistujaa, jotka jaettaisiin kahteen eri järjestyksessä kulkevaan bussiin. Wiurilan museossa oppaana toimi kartanon emäntä Anne Marie Aminoff ja Halikon kirkossa
Jouko Kivirinta. Sukukirjakilpailun 2014 tuomariston jäsenenä Vesa julkisti avajaisissa vuoden palkitut, jotka kutsuttiin iltajuhlaan.

Eero Kallio laati opasteet niin ulko- kuin sisätiloihinkin sekä käsiohjelmaan tulevan kokouspaikan ja näyttelyalueen kartan.

Suvustajan juhlanumeron kokosi Martti Attila tukenaan erityisesti Harri Lintula ja Kaija Salminen. Lehden painokseksi päätettiin 1200 kappaletta ja sitä myytiin kolmella eurolla. Martti pyrki myös ottamaan valokuvia tapahtumasta.

Iltajuhlaan päätettiin kutsua kunniajäsenemme Veikko Vennonen ja idean yhdistyksemme perustamiseen antanut Elisabet Uschanov Siirtolaisuusinstituutista sekä uusi kunniajäsenemme Tuula Virsu.

Marja-Liisa Pitkänen laati tapahtuman valmistelusta muistion sekä arviointilomakkeen tapahtumavieraille.

Ritva Laaksonen koordinoi tapahtuman työvuorot avustajille mm. infopisteelle, juontajiksi ja yleisömikrofoneihin teatterisaliin, pysäköinnin ohjaajiksi sekä näyttelytilan varustuksen pystyttämiseen ja purkamiseen. Risto Aarikka toimi teknisenä tukena tapahtumapaikalla. Eri tehtävissä avustajina olivat myös Päivi Attila, Leila Forsman, Raimo Honkala, Göran Kuhlberg, Leena Laakso, Arto Lahtinen, Eija Murtola, Minna Puonti, Markku Rantanen, Kari Saarinen, Marjatta Ticklén ja Arto Yli-Ikkelä.

Sukututkimuspäivien näyttely

Näytteilleasettajia oli 32 kpl. Astrum-keskuksen avara näyttelytila kalustettiin ja purettiin talkoilla. Tapahtumassa kävijät hyödynsivät tilaa kohtaamispaikkana osastoihin tutustumisensa ohella.

Info-piste siirrettiin sisääntuloaulasta näyttelypäiviksi näyttelytilan ovensuuhun. Infossa päivystivät pääasiassa Ritva Laaksonen ja Marja-Liisa Pitkänen. Paljon kiinnostusta herätti oma osastomme, jossa päivystivät ahkerasti Riitta ja Seppo Tuomi esitellen toimintaamme ja myyden julkaisujamme. Näyttelykävijöitä riitti myös perehtymään sukututkimukseen Risto Sinervon ja Paavo Määttäsen läppärien äärelle.

SSSry:n oma osasto   SSSry:n oma osasto
     
Omalla osastollamme kävijöitä kiinnosti kirjallisuus ja paikallinen sukututkimus, jota esittelevät kuvassa Risto Sinervo ja Paavo Määttänen. Kuvan otti Seppo Tuomi.   Osastollamme painotuotteitamme esitteli ja myi lähes tau-otta päivystänyt Riitta Tuomi. Kuvan otti Seppo Tuomi.
Vuoden sukututkimuskirjakilpailun satoa   Eero Kallio ja Teijo Kaistila
Vuoden sukututkimuskirjakilpailun satoa, mukana oli myös Riitta Tuomen kirja ”Haukkalan kylä Uskelassa”. Kuvan otti Martti Attila.   Näyttelyssä oli sopiva tilaisuus tavata tuttuja, kuvassa Teuvo Kaistila ja Eero Kallio. Kuvan otti Martti Attila.

 

Iltajuhla Wiurilassa

Lauantai-iltana kokoontui Wiurilan kartanon upeaan juhlasaliin peräti 133 henkeä sukututkimuspäivien iltajuhlaan. Samalla juhlistettiin myös oman seuramme 30-vuotista taivalta. Illan juontajana toimi Hanna-Maija Saarimaa. Ohjelmassa oli mm. puheenjohtajamme katsaus yhdistyksemme vaiheista, opetusneuvos Ossi Helinin murrepakina ja Moision koulun musiikkiluokkien, Moisio Steel Bandin pirteä esitys. Illan kohokohtiin kuului myös illallinen, jossa ravintolan väki onnistui loistavasti. Juhlan ohjelman ja menun suunnittelusta vastasi Risto Sinervo. Menu- ja ohjelmakortin ulkoasun ja stilisoinnin laati Kaija Salminen.

Juhlaillallisen menu
Yllä Wiurilan juhlaillallisen menu- ja ohjelmakortin sisältö. Kortin laati Kaija Salminen.

Loppuarviointi

Jaettuja arviointilomakkeita palautti yli 100 tapahtumavierasta. Lainaus yhdestä arviosta ”… tilaisuuden järjestelyt oli hoidettu todella mallikkaasti ja huomasi, että ne oli suunniteltu ajatuksella. Myös järjestäjiä oli todella paljon opastamassa ja auttamassa, KIITOS!” – kuvastaa hyvin suurinta osaa arvioinneista. Negatiivista palautetta saatiin lähinnä sellaisista teknisistä seikoista, joihin emme voineet vaikuttaa haluamallamme tavalla. Talkoojoukkomme saattoi olla suoritukseensa hyvin tyytyväinen, ja erityisen kiitoksen annamme puheenjohtajamme mittaamattoman suurelle panokselle tapahtuman valmistelussa.

 

Marja-Liisa Pitkänen, Martti Attila ja Risto Sinervo

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Uusimmat päivitykset


Suvustaja 1/2020

Puheenjohtajan tervehdys. Lue lisää ...

Kevään 2020 toimintakalenteri. Lue lisää ...

Hallituksen palsta. Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, osa 1/7, 1985–1991 Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, osa 2/7, 1992–1996 Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, osa 3/7, 1997–2001 Lue lisää ...

Uskelanjoen vesistön kosket ja myllyt. Esivanhempiani niissä mylläreinä Lue lisää ...

Kiskon Haapaniemen linnan kukoistuskauden omistajat Lue lisää ...

Henkilöetsintää Neuvostoliitosta / Venäjältä, Internet-osoitteita ym.
Suomalaiset ja ruotsalaiset nimet venäjänkielisissä lähteissä Lue lisää ...

Kemiönsaaren seurakuntien alkuperäiskuvia (AP-kuvia) SSHY:lle Lue lisää ...

Jäsentemme kotipaikat vuonna 2019 Lue lisää ...

Kirjastoon 2019 hankitut uudet kirjat Lue lisää ...

Muita linkkejä


©2016 Salon Seudun Sukututkijat r.y. Tietoja sivuista | Henkilötietosuoja | Sivukartta | Sivuhistoria | Yhteystiedot | Web design Mikko Laihonen , mil[e]netti.fi