Päivitetty 13.09.2010

 
  SSSry logo   valokuvakollaasi

Kotiseutuneuvos Esko A. Paju SSS ry:n kunniajäseneksi

Artikkeli on julkaistu myös jäsentiedotteessa 1/2002. Kirjoittaja Kaija Salminen.

 

Salon Seudun Sukututkijat ry. kutsui loppuvuodesta 2001 kunniajäsenekseen kotiseutuneuvos Esko A. Pajun. Kunniajäsenyydelle on vankat perusteet: Esko Paju on vuosikymmenet tehnyt ansiokkaasti karjalaista ja myös salonseutulaista perinnetyötä keräämällä järjestelmällisesti lehtileikkeitä, valokuvia ym. dokumentteja sekä erityisesti tekemällä murre- ym. haastatteluja ja videonauhoituksia. Laajoiksi paisuneita kokoelmiaan varten Esko Paju osti 1980-luvun loppupuolella asuintalonsa kerhotilan, joka toimii nykyisin Perinnepirttinä. Kokoelmiin ensi kertaa tutustuva voi vain hämmästellä aineiston määrää: 

Perinnepirtti
Erkki Partanen (vas.) ja Kalevi Launiainen perinnepirtin kokoelmien äärellä.
 

Kokoelmia ylläpitää ja kehittää edelleen Salon Karjalainen Perinneyhdistys ry., jonka perustajajäsen Esko Paju on. Pienen yhdistyksen aktiivijäsenistä ovat usein paikalla Erkki Partanen, Jenny Manelius ja Kalevi Launiainen, jotka auliisti esittelevät Perinnepirttiä, opastavat aineiston käytössä ja jatkavat perinteen tallentajina jo yli 80-vuotiaan Esko Pajun työtä. Erkki Partanen luetteloi parhaillaan kokoelmien kirjoja tietokoneelle. Kalevi Launiainen kertoo, että haastatteluja tehdään edelleen. Sitä varten Perinnepirtissä on videokameroita, editointilaitteet, valokuvapimiö ym. tarvittavia laitteita sekä pari tietokonetta. 

Perinneyhdistys toimii kokonaan lahjoitusten ja avustusten varassa, mm. Uusikirkkosäätiö ja Kannelsäätiö ovat avustaneet toimintaa. Tietokoneet on saatu lahjoituksina, ja osan kameroista ja muista laitteista jäsenet ovat ostaneet omalla kustannuksellaan. Pääasiassa perinteen tallennusta tehdään talkoovoimin. Uusia jäseniä yhdistykseen toivotaan ikään, säätyyn, heimoon ym. katsomatta. 

Kokoelmiin voi tutustua paikan päällä, mutta aineistoa lainataan myös kotiin. Perinnepirtissä on avoimet ovet joka kuukauden 1. keskiviikkona klo 12 - 15, mutta vierailijat ovat tervetulleita myös muuna aikana. Paikalla ollaan lähes joka päivä. Käynnistä voi sopia Kalevi Launiaisen kanssa, puh. (02)7332135. 

Kaija Salminen 

 

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Uusimmat päivitykset


Suvustaja 1/2020

Puheenjohtajan tervehdys. Lue lisää ...

Kevään 2020 toimintakalenteri. Lue lisää ...

Hallituksen palsta. Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, osa 1/7, 1985–1991 Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, osa 2/7, 1992–1996 Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, osa 3/7, 1997–2001 Lue lisää ...

Uskelanjoen vesistön kosket ja myllyt. Esivanhempiani niissä mylläreinä Lue lisää ...

Kiskon Haapaniemen linnan kukoistuskauden omistajat Lue lisää ...

Henkilöetsintää Neuvostoliitosta / Venäjältä, Internet-osoitteita ym.
Suomalaiset ja ruotsalaiset nimet venäjänkielisissä lähteissä Lue lisää ...

Kemiönsaaren seurakuntien alkuperäiskuvia (AP-kuvia) SSHY:lle Lue lisää ...

Jäsentemme kotipaikat vuonna 2019 Lue lisää ...

Kirjastoon 2019 hankitut uudet kirjat Lue lisää ...

Muita linkkejä


©2016 Salon Seudun Sukututkijat r.y. Tietoja sivuista | Henkilötietosuoja | Sivukartta | Sivuhistoria | Yhteystiedot | Web design Mikko Laihonen , mil[e]netti.fi