Päivitetty 21.09.2018

 
  SSSry logo   valokuvakollaasi

Hallituksen palsta

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja-lehdessä 2/2018. Kirjoittaja Martti Attila.

 

Hallitus on kokoontunut järjestäytymiskokouksensa (9.1.2018) jälkeen neljä kertaa. Kokouksissa käsiteltiin kokousohjelmia, vuosikokousasioita, kevätretkeä, toiminnan kehittämistä, tietosuoja-asetusta ja sukututkijahakemistoa. Keskusteltiin myös jalkautumisesta lähikirjastoihin.

Kesäkuun kokous 5.6. pidettiin Kaija Salmisen kotona, jossa emäntämme oli leiponut maittavan ja runsaslajisen kahvitarjoilun. Kokouksessa Mikko Laihonen esitteli uuden tietosuoja-asetuksen aiheuttamia muutoksia uuteen tietosuojaselosteeseen. Uusi seloste on nähtävissä verkkosivuillamme.

Sundholma   Sundholma
Kuva 1. Hallituksen kokous 5.6. pidettiin Kaija Salmisen kotona. Kuva on Kaijan ottama.   Kuva 2. Kuva 2. Suku 2018 –tapahtuman juhlaillallisella Kari Iso-Järvenpää ja Harri Lintula. Kuvan otti Eero Kallio.

 

Uusi toimihenkilö

Hallitus päätti keväällä nimetä uuden virkailijan, joka voi osallistua aiempaa saumattomammin hallituksen toimintaan. Mikko Laihonen on jo vuosikymmeniä vastannut nettisivujemme ylläpidosta. Viime vuosina hän on rakentanut sivuille jäsenliittymän ja luonut niille tietosuojan yhdistettynä jäsenrekisterimme ylläpitoon. Viime vuoden suuri ponnistus oli interaktiivisen sukututkijahakemiston tekeminen.

Mikon virkanimikkeeksi tuli kansainvälisestikin yksiselitteinen: webmaster.

Suku 2018 –tapahtuma

Yhdistyksestämme osallistui Tampereella pidetyille valtakunnallisille sukututkimuspäiville ainakin neljä henkilöä. Tapahtuman keskeisenä teemana olivat vuoden 1918 taistelut Tampereella. Esillä oli myös runsaasti geneettistä sukututkimusta. Myöskin Jukka Partasen esitys ”vapaussoturin elämäkerran rakentaminen” herätti mielenkiintoa ainutlaatuisen aineistonsa tähden. Juhlaillallinen vietettiin Finlaysonin palatsissa

Jäsenasiat

Jäsenmäärämme on ilahduttavasti jatkanut kasvuaan. Uusia jäseniä on viime helmikuun jälkeen saatu jo 18. Jäsenmäärä tällä hetkellä on 385. Hallitus toivottaa uudet ja entisetkin jäsenet tervetulleiksi!

Muu toiminta

Huhtikuun 28. päivän kerhotapaamiseen kutsuttiin syksyn ja kevään aikana liittyneet uudet jäsenet. Tilaisuuteen saapui jonkin verran
aktiivisimpia kutsuttuja, joille virkailijamme esittelivät SSSry:n toimintaa. Kahvitarjoilun puuttumisesta huolimatta (karamellitarjoilua oli) syntyi vilkasta keskustelua. Tilaisuudessa todettiin, että jäsenkuntamme ei koostu pelkästään salolaisista. Siksi kokoontuminen Saloon ei aina voi etäämpää tuleville sopia. Hallitus pyrkii jatkossakin aktivoimaan sopivalla tavalla uusia yhdistyksen jäseniä.

Syksyllä 2017 Salon vanhojen seurakuntien alkuperäisistä kirkonkirjoista kuvatut digikuvat ilmestyivät tammi-helmikuun aikana SSHY:n jäsensivuille. Työryhmämme on kevään aikana laatinut hakemistoja uusiin rippikirjakansioihin. Kesä-tauon jälkeen urakka saataneen päätökseen syksyn aikana.

Sukututkijahakemiston tiedonkeruu on lähtenyt hieman verkkaisesti liikkeelle. Tätä kirjoitettaessa siellä on yhteystiedot 19 jäsenestämme, jotka ovat rekisteröineet tutkimuskohteitaan yhteensä 114 pitäjästä ja 135 suvusta! Käykääpä
tutustumassa aineistoon ja kokeilkaa hakutoimintoa. Toivottavasti saamme aktivoitua lisää jäseniämme kirjaamaan tutkimuskohteitaan. Hakemiston hyöty sen käyttäjille on sitä parempi, mitä suuremmaksi tiedonjakajien määrä kasvaa.
Toukokuussa yhdistyksen kevätretkelle Maskuun osallistui 51 henkilöä. Retkiselostus alkaa Suvustajan sivulta 10.

 

 

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Uusimmat päivitykset


Suvustaja 2/2018

Puheenjohtajan tervehdys. Lue lisää ...

Syksyn 2018 toimintakalenteri Lue lisää ...

Hallituksen palsta. Lue lisää ...

Vouti Rasmus Olofinpoika ja muistotaulu Lue lisää ...

Tutkimusta esipolvista, DNA-testit, etäserkut Lue lisää ...

Uskelan emäkirkon hautausmaa Lue lisää ...

Optatus Niilonen - Angelniemen vallankumouksellinen urkuri Lue lisää ...

Kivikirkkoja ja -kartanoita - kevätretki Maskuun Lue lisää ...

Kirjastoon 2018 hankitut uudet kirjat Lue lisää ...

Muita linkkejä


©2016 Salon Seudun Sukututkijat r.y. Tietoja sivuista | Henkilötietosuoja | Sivukartta | Sivuhistoria | Yhteystiedot | Web design Mikko Laihonen , mil[e]netti.fi