Päivitetty 13.02.2016-->

 
  SSSry logo   valokuvakollaasi

Tuula Virsu

Salon Seudun Sukututkijat r.y:n nykyiset ja entiset hallituksen jäsenet esittäytyvät:

Artikkeli on julkaistu myös jäsentiedotteessa 1/2002. Kirjoittaja Tuula Virsu

 

Olen ollut mukana Salon Seudun Sukututkijoissa toimivana henkilönä jo iät ja ajat eli melkein sen toiminnan alusta alkaen. Mukana perustamassa yhdistystä en ole ollut, kun muutin Saloon vasta vähän myöhemmin. Olen toiminut yhdistyksen sihteerinä, jossain vaiheessa myös tiliasiat pyärivät kauttani. Muutamaan vuoteen en ole ollut hallituksessa, kun katsoin, että olisi aika muidenkin toimia, vaikka olen silti koko ajan ollut enemmän tai vähemmän aktiivisesti mukana.

Jotkut teistä jäsenistä lienevät olleet oppilainani, kun opetin Salon kansalaisopistossa sukututkimusta. Ja monia muita teistä olen varmaankin tavannut erilaisissa sukututkimukseen liittyvissä yhteyksissä.

Sukututkimusta olen harrastanut jo ties kuinka kauan ennen tuloa Saloonkin. Mitään kunnolla valmista ei ole tullut, mutta sitten joskus kun mahdollisesti pääsen eläkkeelle valmistelen keräämäni aineistot julkaisukuntoon. Omat juureni ovat siellä sun täällä ja nykypäivän sukulaisia löytyy kautta Suomenmaan ja muuallakin heitä asuu. Läntiset tutkimusalueeni käsittävät Salon seudun ja vähän muutakin alkaen Somerolta ja läpi Perttelin, Uskelan, Salon, Halikon, Angelniemen, Sauvon, Karunan ja Paraisten. Sitten meren yli Ruotsin puolelle,
jossa eräs esivanhempieni suku edusti ammattikuntaa, joka vaihtoi työpaikkaansa hyvin usein Tukholman seudulta aina pohjoisempiin alueisiin. Tämä suku on alkuaan lähtäisin Saksasta.

Itäiset juureni ovat Säkkijärvellä ja Kuolemajärvellä alkaen Miehikkälä-Virolahti-alueelta Koivistolle ja Uudellekirkolle ja mitä vielä löytyneekään, kun vain ehtisi paneutua vielä 1600-luvun ja 1500-luvun asiakirjoihin. Tosin on selvitettynä erään pertteliläisen esivanhempani osalta juureni aina vuoteen 1543 (en tosin itse ole tutkinut tuota vanhempaa osaa, vaan kerrankin läysin valmista tutkimusta). Joka haluaa tarkemmin tietää tutkimuskohteistani, voi vilkaista Suomen Sukututkimusseuran sukututkijalistalle ilmoittamani tiedot.

Tuula Virsu

 

Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:

Salasana:


Uusimmat päivitykset


Suvustaja 1/2020

Puheenjohtajan tervehdys. Lue lisää ...

Kevään 2020 toimintakalenteri. Lue lisää ...

Hallituksen palsta. Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, osa 1/7, 1985–1991 Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, osa 2/7, 1992–1996 Lue lisää ...

Puheenjohtajakausina tapahtunutta, osa 3/7, 1997–2001 Lue lisää ...

Uskelanjoen vesistön kosket ja myllyt. Esivanhempiani niissä mylläreinä Lue lisää ...

Kiskon Haapaniemen linnan kukoistuskauden omistajat Lue lisää ...

Henkilöetsintää Neuvostoliitosta / Venäjältä, Internet-osoitteita ym.
Suomalaiset ja ruotsalaiset nimet venäjänkielisissä lähteissä Lue lisää ...

Kemiönsaaren seurakuntien alkuperäiskuvia (AP-kuvia) SSHY:lle Lue lisää ...

Jäsentemme kotipaikat vuonna 2019 Lue lisää ...

Kirjastoon 2019 hankitut uudet kirjat Lue lisää ...

Muita linkkejä


©2016 Salon Seudun Sukututkijat r.y. Tietoja sivuista | Henkilötietosuoja | Sivukartta | Sivuhistoria | Yhteystiedot | Web design Mikko Laihonen , mil[e]netti.fi