Tiedote

FM Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille. Sivulta löytyy monta muutakin uutta videoesitystä.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Annikki Lindén

Salon Seudun Sukututkijat r.y:n nykyiset ja entiset hallituksen jäsenet esittäytyvät

Artikkeli on julkaistu myös Jäsentiedote:ssa 1/2009 Kirjoittaja Annikki Lindén

Annikki vastasi toimituksen hänelle esittämiin kysymyksiin seuraavasti:

1. Milloin aloitit sukututkimuksen ja mistä sait sysäyksen harrastukseen?

Sukututkimusharrastukseni on kestänyt jo parikymmentä vuotta. Serkun tietojen tallennus isän sisaruksista nykypäivään päin innosti minua tutkimaan isoisän ja isoäidin sisaruksia ja heidän perheitään.

2. Mitä sukuja tutkit? Millä paikkakunnilla tutkittavasi ovat asuneet?

Isän Helin-nimiset sukulaiset kiinnostivat. Salon seudulla on paljon Helin-nimisiä, eivätkä kuitenkaan ole sukua. Olen tutkinut Helinin lisäksi isoisän äidin puoleista Flink-sukua, isoäidin isän Kairenius-sukua ja isoäidin äidin Kankar-Simola -sukua. Muita tutkimiani sukuja ovat mummon isän Koskela- ja äidin Silver-nimiset sekä isopapan Dahlman-, Petäskankare- ja Rask-suvut.

3. Mitä olet saanut aikaan? Onko tullut vastaan erityisiä löytöjä?

Tutkimukset mummon isän puolelta Mellilän lsoperän Koskelan torpan lapsista ja heidän jälkeläisistään sekä myös Simo Tuomonpoika Koskelan sisaruksista ja esipolvista ovat varmaan laajimmat. Myös Kaarinan Kairisista lähtevien Kairisten ja Kaireniusten (Cairen, Cairenius) tietoja on aika paljon.

4. Mitä ongelmia on tullut eteen? Miten olet selviytynyt niistä?

Tutkimisessa vaikeinta on ollut monien sotilaiden alkuperä ja kohtalot. Perukirjat, rippilasten luettelot, rokotusluettelot ym. ovat antaneet lisävalaistusta.

5. Julkaisetko kenties tietosi jossakin muodossa?

Olen kiinnostunut henkilöiden ja talojen tutkimisesta. Sukukirjan tekeminen saa jäädä jälkipolvien tehtäväksi.

6. Mitä muuta haluaisit kertoa sukututkimusharrastuksestasi?

Yhteisiä sukujuuria muiden yhdistyksemme jäsenten kanssa löytyy aika monen tutkimuksesta. Sitten on vielä niitä, joiden kanssa olemme sukulaissielut. Harrastus on vienyt mukanaan niin, ettei tunne olevansa "köyhä eikä kipeä".

Hyvää Uutta sukututkimusvuotta 2009

Annikki Lindén
×