Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Yleistä tietoa yhdistyksestä

Kuva 1
Kuva 1. Salojoki kesäisessä iltavalaistuksessa Salon keskustassa. Kuva Mikko Laihonen.

Salon Seudun Sukututkijat ry. on perustettu v.1985, joten toiminnan aloittamisesta tuli kuluneeksi 35 vuotta v.2020. Yhdistyksen tavoitteena on edistää suku- ja henkilöhistoriallista tutkimusta sekä toimia yhdyssiteenä alan harrastajien välillä.

Yhdistys on maamme suurimpia sukututkimusyhdistyksiä: jäsenmäärämme on noin 375. 1990-luvun kuluessa ja sen jälkeen varsinkin nuoret ovat löytäneet sukututkimusharrastuksen ja siten myös yhdistyksemme, joka näin ollen on saanut varsin nuorekkaan ilmeen. Jäsenistöstä suurin osa asuu tai on asunut Salon seudulla. Tutkimuskohteemme ovat kuitenkin levittäytyneet kautta Suomenniemen ja jopa maamme rajojen ulkopuolelle. Salonseutulaisten sukujen lisäksi erityisen hyvin ovat edustettuina Karjalan kannakselta lähtöisin olevat suvut.

Yhdistyksen kuukausikokouksissa alan asiantuntijat luennoivat sukututkimuksen erityiskysymyksistä, ja myös jäsenet esittelevät omia tutkimuksiaan. Myös internetverkossa jaettavia tapahtumia pidetään ajoittain. Kerhohuoneella Salon kaupunginkirjaston sukututkimustiloissa voi tavata muita sukututkijoita ja saada apua tutkimusongelmiin. Mikrofilmien ja -korttien lukulaitteet ovat käytettävissä kirkonarkistojen tutkimiseen. Retkiä sukututkijoita kiinnostaviin kohteisiin tehdään pari kertaa vuodessa.

Toiminnastamme ilmoitamme näillä verkkosivuilla sekä Facebook-sivullamme. Verkkosivuiltamme löytyy kokous-, kerhohuone- ja retkikalenterit sekä suuri joukko jäsenistömme kirjoittamia sukututkimukseen liittyviä artikkeleita, jotka yleensä on julkaistu myös jäsenlehdessämme.

Verkkosivuillamme olevaan sukututkijahakemistoon halukkaat jäsenet, voivat kirjata tietoja tutkimistaan suvuista, paikkakunnista, taloista ja ajanjaksoista, joita tutkimukset koskevat. Kaikki jäsenet ja rajoitetusti myös kaikki muutkin verkkosivuillamme vierailevat kävijät pääsevät lukemaan näitä tietoja ja hakemisto voi auttaa muita jäseniä kontaktien löytämisessä omia tutkimuksiaan helpottamaan.

Jäsenlehti Suvustaja ilmestyy tammi- ja syyskuussa. Se sisältyy jäsenmaksuun, joka on 17€ vuodessa niille jäsenille, jotka haluavat verkkosivultamme ladattavan digi-Suvustajan pelkästään ja 25€ vuodessa niille jäsenille, jotka haluavat kotiinsa myös paperisen lehden. Salon Seudun Sukututkijoiden www-sivujen osoite on https://www.sssry.fi ja meidät löytää myös Facebookista. Sukututkimuksesta kiinnostuneet voivat liittyä jäseneksi kotisivuilla tai ottaa yhteyttä hallituksen jäseniin tai toimihenkilöihin.

×