Heikki Pulkkinen - juuret Karjalassa
Olen syntynyt Heinolassa 1947 vanhempien toisella evakkomatkalla Ruskealasta asutustilalle Liperin Leppälahteen. Siellä isä raivasi täysin korpeen pellot ja rakensi asuinrakennuksen perhettä varten. Tila ei kuitenkaan elättänyt suurta perhettä joka vuosi toistuneen hallan vuoksi. Halla vei kaiken viljan. Tämän vuoksi perhe muutti etelään ja päätyi Nummen Sitarlaan v. 1956. Koisjärven koulussa jatkoin Liperissä aloittamaani alakoulua. Varsinaiset jatko- ja ammattiopinnot olen suorittanut Helsingissä, jonne perhe muutti 1965.
Koko työikäni olen toiminut turvallisuusalalla erilaisissa tehtävissä ja viimeiset n. 30 vuotta turvallisuusinsinöörinä, suunnittelijana ja konsulttina pääosin pankki- ja julkisten toimialojen kohteissa. Oma perheeni on asunut aluksi Helsingissä ja sitten Järvenpäässä. Muutimme vaimoni kanssa Saloon 2012, kun molemmat jäimme eläkkeelle. Poikamme perheineen on asunut Salon seudulla jo kauemmin. Muutto Saloon lähelle lapsuuden maisemia ja lapsenlapsia on vaikuttanut sukututkimusharrastuksen aktivoitumiseen. On se ollut aiemminkin mielessä, mutta nyt olosuhteet ovat ihanteelliset tälle harrastukselle. Nyt harmittaa suuresti vain se, ettei tullut aikoinaan kuunneltua tai kirjoitettua muistiin äidin ja isän toistuviakin kertomuksia lähisuvun tapahtumista ja ihmisistä.
Isän Mikko Annanpoika Pulkkisen suku on äidin puolelta Kiihtelysvaaran Oskolan (n:o 14/12) Olli Pulkkisen (1777) jälkeläisiä. Isän isän August Karhun (1875) vanhempia en ole vielä pystynyt kirkonkirjoista varmentamaan. Vuoden 1915 henkikirjatiedon mukaan isän vanhemmat lapsineen ovat asuneet Kiihtelysvaaran Huhtilammin kylän talossa n:o 4 mäkitupalaisina. 1930-luvun alussa isäni muutti Kiihtelysvaarasta Ruskealaan, jossa tapasi äitini ja heidät vihittiin 1938.
Äitini isänpuoleista Siitoin-sukua on jo aiemmin tutkittu 1730-luvulle asti. Äidin isä Herman Siitoin (1872–1942) omisti mm. Ruskealan Kaalamon kylän tilan n:o 20 (Kauppila). Äidin äiti on Anna Maria Ikonen (s. 1881 Uukuniemi, k. Nummella 1957).
Tutkittavaa riittää vielä paljon kaikissa sukuhaaroissa. Salon Seudun Sukututkijat antaa mielenkiintoisen ja kannustavan taustan harrastukselle.
Hyvää sukututkimusvuotta kaikille harrastajille