Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Hallituksen palsta

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 2/2020 Kirjoittaja Martti Attila

Hallitus on kokoontunut kuluvan vuoden aikana neljä kertaa. Koronakaranteenin vuoksi yksi kokous pidettiin sähköpostitse. Kokouksissa käsiteltiin kokousohjelmia, vuosikokousasioita ja vierailuja Someron kirjastoon ja Salo-Uskelan seuran arkistoon Nakolinnaan. Kesäkokous pidettiin 4.8. Ystävyyden majatalossa Kiikalan Kruusilassa.

Koronapandemian vuoksi annettujen suositusten seurauksena jouduttiin varotoimenpiteenä kaikki kevään tapahtumat peruuttamaan maaliskuusta lähtien. Tästä ilmoitettiin jäsenille lähinnä kotisivujemme ja FB-sivumme kautta. Pitämättä jääneet tapahtumat – mukaan lukien vuosikokous – päätettiin siirtää mahdollisuuksien mukaan syksylle. Elokuun kokouksessa suunniteltu syksyn ohjelma on viereisen sivun toimintakalenterissa. Jos pandemian toinen aalto aiheuttaa uusia rajoituksia, ilmoitetaan niistä jälleen sähköisten viestimien kautta.

Kuva 1
Kuva 1. Hallituksen kokous 4.8.2020 pidettiin Kruusilassa Ystävyyden majatalossa. Tärkein asia oli koronan vuoksi peruuntuneiden tapahtumien sijoittaminen syksylle. Kokoustila salli suositeltujen turvaetäisyyksien pitämisen pitkän pöydän ääressä. Kuvan otti Kaija Salminen.

Digitaalinen Suvustaja

Suvustaja ilmestyi tämän vuoden alusta ensi kerran myös digilehtenä. Jäsenistöstämme 95 henkilöä valitsi edellisenä vuonna tehdyn kyselyn perusteella painetun lehden sijasta digilehden ja edullisemman jäsenmaksun. Uusilla jäsenillä on jäsenmaksua maksaessaan mahdollisuus valita joko digilehti tai painettu Suvustaja.

Retket

Myös pitkälle suunniteltu kevätretki Someron alueen kartanoihin jouduttiin peruuttamaan. Muitakaan retkiä ei samasta syystä tehty. Ensi vuoden retkistä päätetään myöhemmin. Sukututkimuksen digitalisaatio Koronakevään myötä on ainakin hallituksen jäsenten aktiivisuus – niin omassa sukututkimuksessa kuin yhteyksissä jäseniimme ja muihin suku-tutkijoihin – painottunut korostetusti digiyhteyksiin ja sieltä löytyvään aineistoon. Tähän antavat tukea niin digilehtemme kuin muutkin toimenpiteemme. SSHY:n jäsensivuille digitoimiimme kirkonkirjoihin jatketaan urakalla hakemistojen tekoa. Tästä kerrotaan tarkemmin marraskuulle siirtyneessä esityksessä.

Myöskin kotisivujemme sisältöön ja sen käyttäjäystävällisyyteen on tarkoitus tehdä parannuksia. Tavoitteena on tätäkin kautta parantaa palveluja jäsenillemme. Tässä työssä hallitukselle ovat kaikki ehdotukset hyvin tervetulleita. Myös uusia vapaaehtoisia em. kirkonkirjojen hakemistojen tekoon mahtuu aina mukaan – halukkaat voivat olla yhteydessä Martti Attilaan.

Jäsenasiat

Jäsenmäärä on supistetusta toiminnastamme huolimatta kasvanut vuoden alkupuolelle ilahduttavasti 14 jäsenellä. Lisäys korvaa osin poistumaa, jota tapahtuu esim. sukuharrastuksen hiipuessa jäsentemme ikääntymisen vuoksi. Jäsenmäärä tällä hetkellä on 377.

Martti Attila
×