Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

SSSry sai arkistolahjoituksen

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 2/2017 Kirjoittaja Kaija Salminen

Kuva 1

Salon seudun Sukututkijat ry sai alkukesästä Juha Vuorelalta harvinaislaatuisen tarjouksen. Neljä vuotta sitten edesmennyt, halikkolaissyntyinen sukututkija Terhi Arpalahti oli jättänyt jälkeensä laajan, useita kymmeniä kansioita käsittävän arkiston. Juha Vuorelan meille tarjoama osa käsittää 17 kansiota täynnä erilaista sukututkimusaineistoa pääasiassa Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueelta, mutta myös muualta Suomesta. Terhi Arpalahti oli tuottelias sukututkija ja erityisen taitava vanhojen käsialojen tulkitsijana. Monet muistavat hänet myös ahkerana osallistujana SukuForumin keskusteluihin. – SSSry:n hallitus päätti vastaanottaa aineiston. Tarvasjoella asuva Juha Vuorela kävi tuomassa kansiot heinäkuussa, ja ne sijoitettiin Salon pääkirjaston sukututkimustilassa sijaitsevaan yhdistyksemme kirjakaappiin. Koska aineisto sisältää runsaasti tietosuojan alaisia papereita, luovutukselle on asetettu tiukat ehdot:

  • Arkiston käyttö on sallittu vain Salon Seudun Sukututkijat ry:n jäsenille.
  • Arkistoaineiston tutkiminen tapahtuu kerhotapaamisissamme valvotusti.
  • Sisältöä ei saa kopioida eikä digikuvata, mutta muistiinpanoja voi tehdä omaan käyttöön.
  • Kansioita ja niiden sisältöä ei lainata eikä niitä saa luovuttaa edelleen.

Aineisto sisältää useita mapillisia virkatodistuksia, lehtileikkeitä ym. aakkostettuna sukunimen mukaisesti. Muista kansioista löytyy tutkimuksia useiden eri ruukkien työntekijäsuvuista, sotilasaineistoa, mm. pääkatselmusrullia eri rykmenteistä puhtaaksikirjoitettuna, elämäkertoja, alkuperäisten maa- ja henkikirjojen sekä tuomiokirjatekstien kopioita ja niiden tulkintoja puhtaaksikirjoitettuna, sukutauluja ym. tulosteita pitäjittäin ja sukututkimuskirjallisuutta kopioituna. Kansioiden sisältöjen läpikäynti jatkuu edelleen.

Tervetuloa kerhotapaamisiimme tutkimaan kansioiden aarteita.

Kaija Salminen
×