Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Hallituksen palsta

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 1/2021 Kirjoittaja Martti Attila

Hallitus on kokoontunut syksyn kuluessa kolme kertaa. Kokouksissa käsiteltiin kokousohjelmia, syyskokousasioita, vierailua Someron kirjastoon sekä pandemian vaikutusta kokoontumisiin. Lisäksi on pohdittu, miten voisimme juhlavuoden toiminnan supistumisesta huolimatta esitellä toimintaamme paikallisissa lehdissä.

Hallitus ja toimihenkilöt 2021

Syyskokouksessa 19.11.2020 valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi edelleen Arto Lahtinen ja varapuheenjohtajaksi Eero Kallio. Uudelleen hallituksen jäseniksi valittiin erovuorossa olleet Martti Attila, Vesa Hänninen ja Harri Lintula. Hallituksen jäseninä jatkavat edelleen Anni Ala-Rakkola-Kara ja Marjatta Ticklén. Heikki Pulkkisen pyydettyä eroa valittiin hänen tilalleen Jorma Saaristo.

Hallituksen ja toimihenkilöiden järjestäytymiskokouksessa 12.1.2021 todettiin, että tehtävissään jatkavat: sihteerinä Marjatta Ticklén, taloudenhoitajana Risto Sinervo, Suvustajan päätoimittajana Martti Attila, ATK-vastaavana Risto Aarikka, kirjastovastaavana Kaija Salminen, retkivastaavana Vesa Hänninen, webmasterina Mikko Laihonen ja retki-ilmoittautumiset vastaanottaa Birgitta Hiiskola. Uudeksi jäsensihteeriksi valittiin Anni Ala-Rakkola-Kara. Suvustajan toimituskunnassa jatkavat Harri Lintula ja Kaija Salminen.

Kuva 1
Kuva 1. Naamioituneet tunnistuskuvassa! Hallituksen jäsenten ja toimihenkilöiden järjestäytymiskokouksessa 12.1.2021 otettu ryhmäkuva. Seisomassa vasemmalta Jorma Saaristo, Eero Kallio, Arto Lahtinen, Mikko Laihonen ja Martti Attila sekä istumassa Marjatta Ticklén ja Anni Ala-Rakkola-Kara. Poissa olivat Vesa Hänninen, Harri Lintula, Risto Sinervo, Kaija Salminen, Risto Aarikka ja Birgitta Hiiskola. Kuvan otti Heikki Pulkkinen.

Syksyn tapahtumat

Koronapandemian lientyessä hieman kesällä voitiin alkusyksyn ohjelmaa taas käynnistää pitkän tauon jälkeen. Kuukausitapaamisia oli syyskuusta marraskuuhun, mutta joulukuun tilaisuus peruutettiin. Kerhotapaamisia voitiin pitää syys- ja lokakuussa, mutta sen jälkeen ne jäivät tauolle.

Syyskuun alussa vierailimme Salo-Uskelan seuran arkistossa Nakolinnassa. Yhdistyksen toimintaa ja arkistoja esitteli Pirjo Juusela-Sarasmo. Vierailuun osallistui 12 henkilöä, mukana myös yksi Nakolinnaa aikanaan isännöineen suvun jälkeläinen.
Lokakuussa vierailimme neljän hallituksen jäsenen voimin Someron kirjastossa esittelemässä toimintaamme. Kasvomaskein varustautuneina saimme esityksiimme vain kourallisen sukututkimuksesta kiinnostuneita kuulijoita.

Syyskokouksen yhteyteen saimme houkuteltua Salon Seudun Sanomien toimittajan ja kuvaajan, jotka raportoivat seuraavalla viikolla toiminnastamme ja kirkonkirjojen digitoinnista koko sivun jutussa. Myös Suomen Sukututkimusseura lähestyi yhdistystämme ja pyysi verkkolehti Jalmariin esittelyä toiminnastamme.

Kevättä kohti

Kotisivujemme ilme tulee uudistumaan tänä vuonna – myöskin mobiilikäyttö paranee. Pandemian toisen aallon myötä on kokoontumiset jouduttu peruuttamaan toistaiseksi ainakin helmikuun loppuun asti. Seuratkaa sähköisen viestinnän kautta, toteutuuko keväälle suunniteltu ohjelma, kuten mahdollinen kevätretkemme.

Jäsenasiat

Jäsenmäärä on puolen vuoden aikana lisääntynyt 6 jäsenellä, mutta poistuneita jäseniä oli enemmän, ja siten jäsenmäärä on tällä hetkellä 368. Hallitus toivottaa uudet ja entisetkin jäsenet tervetulleiksi!

Martti Attila
×