Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Tuula Virsu

Salon Seudun Sukututkijat r.y:n nykyiset ja entiset hallituksen jäsenet esittäytyvät:

Artikkeli on julkaistu myös Jäsentiedote:ssa 1/2002 Kirjoittaja Tuula Virsu

Olen ollut mukana Salon Seudun Sukututkijoissa toimivana henkilönä jo iät ja ajat eli melkein sen toiminnan alusta alkaen. Mukana perustamassa yhdistystä en ole ollut, kun muutin Saloon vasta vähän myöhemmin. Olen toiminut yhdistyksen sihteerinä, jossain vaiheessa myös tiliasiat pyärivät kauttani. Muutamaan vuoteen en ole ollut hallituksessa, kun katsoin, että olisi aika muidenkin toimia, vaikka olen silti koko ajan ollut enemmän tai vähemmän aktiivisesti mukana.

Jotkut teistä jäsenistä lienevät olleet oppilainani, kun opetin Salon kansalaisopistossa sukututkimusta. Ja monia muita teistä olen varmaankin tavannut erilaisissa sukututkimukseen liittyvissä yhteyksissä.

Sukututkimusta olen harrastanut jo ties kuinka kauan ennen tuloa Saloonkin. Mitään kunnolla valmista ei ole tullut, mutta sitten joskus kun mahdollisesti pääsen eläkkeelle valmistelen keräämäni aineistot julkaisukuntoon. Omat juureni ovat siellä sun täällä ja nykypäivän sukulaisia löytyy kautta Suomenmaan ja muuallakin heitä asuu. Läntiset tutkimusalueeni käsittävät Salon seudun ja vähän muutakin alkaen Somerolta ja läpi Perttelin, Uskelan, Salon, Halikon, Angelniemen, Sauvon, Karunan ja Paraisten. Sitten meren yli Ruotsin puolelle,
jossa eräs esivanhempieni suku edusti ammattikuntaa, joka vaihtoi työpaikkaansa hyvin usein Tukholman seudulta aina pohjoisempiin alueisiin. Tämä suku on alkuaan lähtäisin Saksasta.

Itäiset juureni ovat Säkkijärvellä ja Kuolemajärvellä alkaen Miehikkälä-Virolahti-alueelta Koivistolle ja Uudellekirkolle ja mitä vielä löytyneekään, kun vain ehtisi paneutua vielä 1600-luvun ja 1500-luvun asiakirjoihin. Tosin on selvitettynä erään pertteliläisen esivanhempani osalta juureni aina vuoteen 1543 (en tosin itse ole tutkinut tuota vanhempaa osaa, vaan kerrankin läysin valmista tutkimusta). Joka haluaa tarkemmin tietää tutkimuskohteistani, voi vilkaista Suomen Sukututkimusseuran sukututkijalistalle ilmoittamani tiedot.

Tuula Virsu
×