Tiedote

Covid-19-rajoitusten ja -suositusten muuttuessa, saattaa kerhohuonetapaamisiin ja kuukausikokouksiemme ohjelmiin tulla muutoksia nopeallakin aikataululla. Siksi on tärkeää, että tarkistat tilanteen verkkosivuiltamme ennen kuin lähdet tilaisuuteemme.

Katso tarkemmin ajantasaisesta kalenteristamme.

Puheenjohtajan katsaus

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 2/2021 Kirjoittaja Arto Lahtinen

Salon Seudun Sukututkijoiden uudistuneet kotisivut ovat valmistuneet. Webmasterimme Mikko Laihosen pitkän uurastuksen tulos on nyt käytettävissänne. Uudistuneissa sivuissa on haettu selkeyttä – uskon niiden palvelevan jäsenistöämme entistä paremmin. Ajankohtaiset asiat esitetään entistä selkeämmin, ja etätilaisuudet ovat esillä uutena asiana.

Etätilaisuuksia ja etänä toteutettavia tietoiskuja tulemme pitämään ohjelmassamme jatkossakin, vaikka pandemia väistyisikin. Esimerkkinä uudesta tarjonnastamme on 23.8.2021 alkavat Juha Vuorelan pitämät maanantaitunnit. Niitä on kaikkiaan 15 kpl ja kunkin kesto 1 1/2 tuntia. Tilaisuudet sisältävät tietoiskuja sukututkimuksen eri alueilta. Etätilaisuudet löytyvät verkkosivuiltamme kohdasta AJANKOHTAISTA. Sinne päivittyvät jatkossa muutkin etätilaisuutemme. Kunkin tapahtuman kohdalla on linkki, josta pääsee liittymään tilaisuuteen. Sivuille pääseminen edellyttää kirjautumista jäsentunnuksilla, koska nämä tilaisuudet on tarkoitettu vain jäsenistölle.

Kuva 1
Kuva 1. Arto Lahtinen

Kirjautukaa tunnuksillanne siis aina käyttäessänne kotisivujamme. Sieltä tietopankista löytyy myös sukututkijahakemisto, jota kannattaa hyödyntää. Kannustan jäsenistöä kirjaamaan sinne tutkimuskohteitaan. Mitä enemmän kohteita on tutkimushakemistossa, sitä enemmän me kaikki hyödymme. Verkostoituminen kannattaa.Kevään ja alkukesän aikana on yhdistykseemme liittynyt ilahduttavan paljon uusia jäseniä. Huomio kiinnittyi tässä Salon seudun ulkopuolella asuvien suureen määrään. Tämä on yksi peruste sille, että pyrimme laajentamaan tarjontaa verkkosivuillamme. Etätilaisuudet palvelevat myös etäämpänä asuvia jäseniämme. Tavoitteemme on palvella jäsenistöämme entistä paremmin. Uudet jäsenet tuovat mukanaan uudenlaista näkemystä. Toivonkin heidän myös tuovan esiin ajatuksia toimintamme kehittämisestä.

Syksystä lähtien pyrimme normalisoimaan toimintamme, mikäli pandemia sen sallii. Kerhotapaamiset jatkuvat syksyllä. Retki Somerolle syyskuun alussa on jouduttu peruuttamaan. Kuukausitapaamiset jatkuvat. Osaan tilaisuuksista pystyy osallistumaan myös etänä. Kotisivuillamme on ajantasainen syksyn ohjelma nähtävissä. Sukututkimusterveisin

Arto Lahtinen
×