Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Hallituksen palsta

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 2/2022 Kirjoittaja Martti Attila

Hallitus on kokoontunut kevätkaudella viisi kertaa. Kokouksissa käsiteltiin vuosikokousasioita, toimihenkilöiden vastuualueita ja varahenkilöiden perehdytystarvetta, arkistojen järjestämistä, etäluentojen kustannuksia, jäsenkyselyä, tiedottamista sähköpostitse sekä tulevan syksyn ohjelmia. Hallituksen kesäkokous pidettiin 7.6.2022 Bergvikin kartanon kesäkahvilassa Kiskossa.

Hallitus 2022022022022
Kuva 1: Ryhmäkuva otettiin kevätretkellä 14.5.2022 Someron Torppamuseon pihalla. Kuva Kaija Salminen.

Kevään tapahtumat

Tammikuun kerhotapaamiset peruutettiin koronatilanteen vuoksi ja kuukausitapaaminen järjestettiin etänä – tallenne löytyy jäsensivuiltamme. Helmikuusta lähtien tilaisuudet on voitu järjestää normaalisti.

Maaliskuun 10. päivän kerhotapaamiseen pyydettiin jäseniltä Salon seudun kirkonkirjoihin liittyviä kysymyksiä. Niitä tuli kuudelta jäseneltä ja niihin pyrkivät Martti Attila ja Risto Sinervo antamaan vastauksia. Myös tämä tallenne löytyy jäsensivujen videotallenteista. Perniön kotiseutuyhdistyksen arkistoon kävi tutustumassa kymmenkunta jäsentä Antero Peijosen opastuksella (ks. s. 15). Samassa yhteydessä oli mahdollisuus käydä Perniönseudun Lehden toimituksessa ’ostoksilla’.

Kahdesti koronan vuoksi siirretty kevätretki Someron kartanoihin toteutui vihdoin 14. toukokuuta. Retkiselostus on sivulla 12 ja ryhmäkuva alla.

Etätilaisuudet

Keväällä 2022 tarjoutui jäsenistöllemme mahdollisuus osallistua 27 etätilaisuuteen – pääasiassa Juha Vuorelan (19 kertaa) ja Veli Pekka Toropaisen (4 kertaa) luentojen ansiosta. Muita luentoja tarjosivat useat sisaryhdistyksemme etänä kuunneltaviksi.

Muut asiat

Hallituksen jäsenet perehtyivät 10.2. ykdistyksemme arkistoon pääkirjaston tiloissa (ks. s. 27). Marjatta Ticklén lupautui laatimaan arkistointisuunnitelman. Ajatuksena on selvittää, mitä ja miten eri dokumentteja on säilytettävä. Tarkoitus on myös selkiyttää melko suureksi paisunutta jäsenlehtien varastoa. Toimenpiteillä pyritään myös löytämään lisätilaa kasvavalle kirjastollemme.

Puheenjohtaja Arto Lahtinen oli kutsuttu Vuoden sukukirja 2021 -raadin jäseneksi. Valinnat julkistettiin etänä Suku 2022 -tapahtumassa.

Martti Attila ilmoitti aloittaneensa sukututkimuskerhon vetäjänä Salon kansallisissa senioreissa. Ensimmäiseen tapaamiseen maaliskuussa tuli 16 kiinnostunutta. Kokoontumisia on pidetty jo seitsemän kertaa (ks. s. 25).

Kansallisen Sukututkimuksen päivän (11.4.) viikolla kutsuimme Salonjokilaakso-lehden toimittajan 13.4 haastattelemaan toimihenkilöitämme. Haastattelu ilmestyi lopulta 28.4.

Yhdistys on saanut lahjoituksena joukon sukututkijoita kiinnostavia kirjoja turkulaiselta Pirkko Staufferilta, mukana mm. kaksi eri painosta Genealogia Sursillianasta (ks. s. 26).

Jäsenasiat

Jäsenmäärämme on lisääntynyt kevätkauden aika1na 30 jäsenellä. Kesän lopussa jäsenmäärä oli 409. Hallitus toivottaa uudet ja entisetkin jäsenet tervetulleiksi!

Martti Attila
×