Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Uusi sukututkimuskerho aloitti maaliskuussa toimintansa

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 2/2022 Kirjoittaja Martti Attila

Salon kansalliset seniorit on noin 300 aktiivisen seniorin yhdistys. Sen kuukausitapaamisissa Astrum-areenalla käy noin sata jäsentä lounaalla ja kuulemassa ajankohtaisia esitelmiä. Yhdistyksessä on tähän mennessä toiminut yhdeksän eri kerhoa, ja viime maaliskuussa uutena aloitti sukututkimuskerho. Kerhon vetäjänä toimii Martti Attila.

Kuva 1. Ensimmäisestä sukututkimuskerhon tapaamisesta Esterinkadun kokoustilassa 7.3.2022. Kuvan otti Päivi Attila.
Kuva 1. Ensimmäisestä sukututkimuskerhon tapaamisesta Esterinkadun kokoustilassa 7.3.2022. Kuvan otti Päivi Attila.

Ensimmäiseen tapaamiseen tuli 16 sukututkimuksesta kiinnostunutta senioria, ja heistä suurin osa osallistui myös muihin kuuteen kevään tilaisuuteen. Kerhon alkutaipaleella on keskitytty osallistujien omien sukujuurien selvittelyyn. Tavoitteena on ollut löytää jokaiselle jokin kiinnekohta omiin esipolviinsa kirkonkirjojen avulla. Samalla on perehdytty digitaalisten tietolähteiden käyttöön, jotta kukin oppisi omatoimisesti jatkamaan omaa sukututkimustaan. Kannustimena on toiminut myös televisiosarja ’Sukuni salat’, jota moni seurasi aktiivisesti.

Useimmille mukana olleille saatiin jo hyvä alku omien juurien tutkimiseen. Eräät heistä ehtivät jo liittyä yhdistyksemme jäseniksi. Nuoren kerhon toiminta jatkuu kesätauon jälkeen syyskuussa Esterinkadun kokoustilassa joka kuukauden 1. ja 3. maanantaina.

Martti Attila
×