Tiedote

FT Vesa Hännisen 27.2.2024 pitämä esitelmä aiheesta Talvi– ja jatkosodan henkilöhistorialliset lähteet on katseltavissa Videotallenteet -sivultamme; vain jäsenille.

Yhdistyksemme on ostanut katseluoikeudet Juha Vuorelan julkaisemaan laajaan esitelmäkokoelmaansa. Kokoelma sisältää yhteensä yli 60 esitelmää kolmen vuoden ajalta. Jos siis sinulta on jokin esitelmä jäänyt aiemmin näkemättä, voit nyt korjata tilanteen. Videot tarjotaan vain sisäänkirjautuneille jäsenillemme ja löydät kokoelman sisällysluettelon ja linkin kokoelmaan Videotallenteet-sivultamme tästä linkistä. Vain jäsenille siis, eli muista kirjautua sisään sivuillemme.

Muista hyödyntää verkkosivujamme

Artikkeli on julkaistu myös Suvustaja:ssa 1/2023 Kirjoittaja Mikko Laihonen

Haluan tässä vuoden alkajaisiksi muistuttaa lukijoitamme eräistä verkkosivustomme palveluista, jotka on pääosin suunnattu vain jäsenistön käyttöön.

Suvustaja digitaalisena

Jäsenenä voit milloin tahansa ladata ja lukea Suvustaja-jäsenlehtemme digitaalisena näköispainoksena verkkosivuiltamme. Uusin lehti löytyy helpoiten etusivun oikeasta laidasta, ja vanhempia voit etsiä osoitteesta https://sssry.fi/suvustajat.htm. Kaikista lehdistämme ei sähköistä versiota kuitenkaan ole saatavana.

Lukuisia artikkeleita

Verkkosivuillamme on jo julkaistu noin 250 artikkelia, joista kuitenkin uusimmat, etusivulla esitellyt artikkelit ovat vain jäsenistön luettavissa. Vanhempia, kaikille julkisia artikkeleita löytyy luokittelun mukaisesti luetteloituina päävalikon ARTIKKELIT-kohdasta. Suurin osa artikkeleista on julkaistu myös Jäsentiedotteessamme ja Suvustaja-lehdessämme.

Etäluennoille osallistuminen

Yhdistyksemme on tarjonnut viime aikoina useita erilaisia verkkoluentotilaisuuksia, joista osa on toteutettu yhteistyössä muiden sukututkimusyhdistysten kanssa. Pyrimme jatkossakin tarjoamaan jäsenillemme mielenkiintoisia tilaisuuksia, jotka näkyvät yhdistyksemme kalenterissa AJANKOHTAISTA-valikon kohdasta Etätilaisuudet. Etusivumme oikeassa laidassa näet aina kahden lähinnä seuraavan tilaisuuden tiivistetyt tiedot, ja sisäänkirjautuneena voit ko. kohdasta liittyä halutessasi mukaan etätilaisuuteen.

Etäluentojen tallenteita

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan tarjoamaan myös etätilaisuuksien videotallenteita verkkosivustomme kautta. Videot löytyvät sivustomme TIETOPANKKI-valikon kohdasta Videotallenteet. Jotkin videoista ovat katseltavissa vain määräajan, jonka jälkeen ne poistuvat sivuilta, tai linkki ei enää toimi. Jotkin videot ovat katseltavissa pidempään toistaiseksi määräämättömän ajan. Jotta näkisit koko videotarjontamme, sinun tulee kirjautua sisään sivustollemme.

Sukututkijahakemisto

Muistathan, että jäsenenä voit käyttää yhdistyksemme sukututkijahakemiston kaikkia ominaisuuksia ja kirjata ja ylläpitää omat tutkimuskohteesi muiden sukututkijoiden nähtäville. Huomaathan, että sukututkijahakemistomme ei ole sukututkimusohjelmisto, vaan sen tarkoitus on esitellä kunkin jäsenen tutkimuskohteet karkeasti, jotta mahdollisesti samaa sukua, taloa tai paikkakuntaa tutkiva toinen sukututkija löytää sinut, ja voitte molemmat saada lisähyötyä yhteistyöstänne.

Käyttäjätunnus ja salasana

Tässä siis muutama hyvä syy liittyä jäseneksi yhdistykseemme. Sivustollemme sisäänkirjautumalla pääset nauttimaan sivustomme koko sisällöstä. Jos nyt on käynyt kuitenkin niin, että olet unohtanut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, annan tässä pari neuvoa tilanteen pelastamiseksi.

Jäsennumerosi toimii käyttäjätunnuksena ja se löytyy sekä paperisen Suvustaja-lehden osoitetarrasta että viitenumerona jokaisesta jäsenmaksulaskustasi. Voit saada jäsennumerosi myös jäsensihteeriltä lähettämällä kyselyn osoitteeseen suvustaja @gmail.com.

Jos olet unohtanut salasanasi, saat sen nopeimmin ja helpoimmin verkkosivustomme kautta. Valitse päävalikon kohdasta KIRJAUDU kohta 'Salasana unohtui' ja täytä esiin tuleva lomake ja klikkaa Lähetä-painiketta. Saat hetken kuluttua uuden salasanan jäsenrekisterissämme olevaan omaan sähköpostiosoitteeseesi. Melko suurelta joukolta jäseniämme emme ole saaneet heidän sähköpostiosoitettaan. Onkin erityisen tärkeää, eikä pelkästään unohtuneen salasanan uusimisen takia, että ilmoitat muuttuneen sähköpostiosoitteesi jäsensihteerillemme, koska pystymme tällöin nopeasti tiedottamaan sinulle myös tilaisuuksiemme viime hetken muutoksista.

Turvallisuussyistä sinun pitää ensimmäisellä käyttökerralla vaihtaa tuo saamasi salasana itse keksimääsi uuteen salasanaan, joka ei ole kenenkään muun tiedossa. Unohdettua salasanaa ei voi enää saada takaisin mistään.

Myös vapaasti luettavaa aineistoa

Vaikka et olisikaan jäsenemme, voit nauttia verkkosivustomme kaikille julkisesta sisällöstä niin tietokoneen, tabletin kuin älypuhelimenkin avulla.

Mikko Laihonen
×